Bestill Verdens beste drikkekraft Til nettbutikk

Grønnsaksuppe

Deilig grønnsakssuppe med norske sommergrønnsaker og valgfri Broth.

DETTE TRENGER DU
2 ss olivenolje
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
2 gulrøtter, skrelt og skåret i skiver
1 stor purre, skåret i ringer (kun den hvite og lysegrønne delen)
2 poteter, skrelt og skåret i terninger
1 liten kålrot, skrelt og skåret i terninger
1 liten blomkål, delt i små buketter
1 liten brokkoli, delt i små buketter
2 liter valgfri Broth
2 dl grønne erter (ferske eller frosne)
1 bunt frisk persille, finhakket
Salt og pepper etter smak
Saft fra 1/2 sitron

SLIK GJØR DU
Skjær alle grønnsakene i passende biter som beskrevet i ingredienslisten. Varm olivenolje i en stor gryte over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og stek til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett gulrøtter, purre, poteter og kålrot i gryten. Stek i ytterligere 5 minutter under omrøring. Hell i valgfri Broth og bring suppen til kokepunktet. Skru ned varmen og la suppen småkoke i ca. 15 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli møre. Tilsett blomkål- og brokkolibuketter i gryten og la suppen småkoke i ytterligere 10 minutter. Tilsett grønne erter og finhakket persille. Smak til med salt og pepper. La suppen småkoke i noen få minutter til ertene er gjennomvarme. Smak til med sitronsaft for å friske opp smaken. Server suppen varm, gjerne med et godt brød ved siden av.

TIPS
• Du kan variere grønnsakene etter hva som er i sesong eller hva du har tilgjengelig.
• Suppen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager, eller fryses for lengre oppbevaring.

Denne oppskriften gir en næringsrik og smakfull suppe som utnytter de beste norske sommergrønnsakene, med en ekstra dybde av smak fra vår Broth. Nyt måltidet!

+ Les mer
- Les mindre

JordbærBrothie

Norske jordbær og vår norske Bone Broth er best! Begge deler er også egnet som ingredienser i smoothie. Bruk Øyvind Hjelles oppskrift og få kraftens fordeler inkludert i en forfriskende jordbærbrothie med nydelig smak!

DETTE TRENGER DU
2,5 dl ferske eller frosne norske jordbær
1 banan (for sødme og kremet konsistens)
3-4 ss gresk yoghurt (for ekstra protein og kremet konsistens)
1 dl kopp Beef Bone Broth (nedkjølt)
1 dl kopp mandelmelk eller annen plantebasert melk
1 ss chiafrø (for ekstra fiber og omega-3)
1 ss honning eller lønnesirup (valgfritt, for ekstra sødme)
Isbiter (valgfritt, for en kaldere smoothie)

SLIK GJØR DU
Vask og rens jordbærene hvis du bruker ferske bær. Ha alle ingrediensene i en blender. Blend på høy hastighet til alt er godt blandet og brothien har en jevn konsistens. Smak til med honning eller lønnesirup hvis du ønsker ekstra sødme. Hell brothien i et glass og server umiddelbart.

TIPS
• Du kan tilpasse tykkelsen på brothien ved å justere mengden væske (mandelmelk og Bone Broth) du bruker.
• Hvis du vil ha en mer proteinrik brothie, kan du tilsette en skje proteinpulver.
• For ekstra næring kan du også tilsette en liten bit fersk ingefær eller gurkemeie.

Denne brothien er rik på proteiner, vitaminer, mineraler og antioksidanter, og er perfekt som en forfriskende og sunn drikk.

+ Les mer
- Les mindre

Gazpacho

Gazpacho med Chicken Bone Broth. En skikkelig supersuppe, full av smak, vitaminer, antikosidanter, proteiner, kollagen og gelatin. Gelatinet i kraften gir også gazpachoen mykere tekstur og mer fylde.

DETTE TRENGER DU
1 skive lyst brød
2,5 dl Chicken Bone Broth
500 g modne plommetomater
½ stk agurk
1 stk paprika rød
½ stk cayenne chili. (valgfritt)
1 stk rødløk
2 fedd hvitløk
1 ss sherryeddik/rødvinseddik
4 ss god olivenolje
1 ss flaksalt (smak til)
1 ts svart nymalt pepper.
1 ts malt koriander (kan sløyfes for korianderhatere)

SLIK GJØR DU
Grovhakk alle grønnsakene og brødet. Kjør dette helt fint i en blender. Hell i Chicken Bone Broth til slutt og kjør i kun 5 sekunder slik at det blander seg godt uten at det blir mye luft i suppen. Server suppen iskald i en kopp eller suppeskål en fin sommerdag.

+ Les mer
- Les mindre

Renew You

Er ikke formen helt på topp? Gurkemeie inneholder curcumin, en kraftig anti-inflammatorisk og antioksidant som kan hjelpe med å akselerere helingsprosesser og redusere inflammasjon. Svart pepper øker biotilgjengeligheten av curcumin, noe som gjør denne kombinasjonen spesielt effektiv for restitusjon.

SLIK GJØR DU
Tilsett en teskje gurkemeie og 5-6 pepperkorn til 250ml Beef Bone Broth mens den koker. Dette gjør at krydderne trekker godt inn i kraften. Sil så av og nyt!

+ Les mer
- Les mindre

Sporty Broth

Trenger du litt ekstra energi? Chili inneholder capsaicin, som kan øke metabolismen og dermed gi et lite energiløft. Capsaicin er også kjent for å bidra til fettforbrenning i kroppen. Sitron er rik på vitamin C og antas å forbedre energinivåer ved å redusere oksidativt stress og forbedre jernopptaket i kroppen.

SLIK GJØR DU
Tilsett en halv teskje chiliflak og saften fra en fjerdedel sitron til 250ml Beef Bone Broth under de siste minuttene av koketiden for å bevare de aktive ingrediensene.

+ Les mer
- Les mindre

Tummy Love

Trenger du noe som hjelper mot mageplager? Ingefær er kjent for sine fordøyelsesfremmende egenskaper. Det hjelper til med å berolige magen, redusere kvalme og fremme en sunn fordøyelse. Fennikel har vært brukt i folkemedisin for å behandle oppblåsthet og fordøyelsesproblemer. Det antas også å ha en krampeløsende effekt på glatt muskulatur i fordøyelsessystemet.

SLIK GJØR DU
Tilsett en skive fersk ingefær og en teskje fennikelfrø til 250 ml Beef Bone Broth mens den småkoker. Sil ingrediensene fra brothen før servering.

+ Les mer
- Les mindre

Kylling og Villris Suppe

Varm litt olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter og selleri. Stek til grønnsakene blir myke og løken er gyllen, ca. 5-7 minutter. Legg kyllingbrystene i gryten sammen med Chicken Bone Broth, villris, timian og laurbærblad. Smak til med salt og pepper etter behov.

Kok opp suppen, og skru deretter ned varmen for å la den småkoke. La suppen småkoke til risen er mør og kyllingen er gjennomkokt, ca. 40-45 minutter.

Ta ut kyllingbrystene og la dem avkjøles nok til at du kan håndtere dem. Riv kyllingen i små biter og returner den til gryten.

Fjern laurbærbladet fra gryten. Rør rundt i suppen, juster krydderet etter smak og nyt.

DETTE TRENGER DU TIL 2 PORSJONER
Ett kyllingbryst, skåret i biter
2,5 dl villris
1 liter Chicken Bone Broth (kyllingkraft)
2 gulrøtter, skrellet og skåret i skiver
2 selleristilker, skåret i biter
1 løk, hakket
1/2 ts tørket timian
1 laurbærblad
Salt og pepper etter smak

+ Les mer
- Les mindre

Rødvinssaus med Beef Bone Broth

Med vår oksekraft er du ikke langt unna en knallgod rødvinssaus, perfekt til stekt eller grillet rødt kjøtt eller skrei. Du trenger bare 15 minutter, en slant rødvin, en kartong Beef Bone Broth og noen få enkle ingredienser ekstra, så er din hjemmelagde rødvinssaus klar til å nytes. Bon appétit!

DETTE TRENGER DU TIL 4-5 PORSJONER
½ stk løk
1 fedd hvitløk
50 g smør
1 kvast rosmarin
1,5 dl rødvin
2 ts tomatpuré
5 dl Beef Bone Broth
1 ts sukker
Salt og nymalt svart pepper.

SLIK GJØR DU
Bruk gjerne en kjele med litt bred bunn, da går hele steke og innkokingsprosessen fortere.

Finhakk løk og rosmarin, fres dette gyllent i halvparten av smøret i ca. 3 minutter, tilsett tomatpuréen og rødvinen, og la den koke i 2 minutter.

Tilsett Beef broth og kok inn sausen ca 70%. Dette tar ca 8-10 minutter.

Sil sausen gjennom en fin sil over i en liten kjele og press ut all juicen av løken som er igjen i silen.

Kok opp sausen og rør inn resten av smøret, da blir sausen fyldigere og blankere.

Du har nå ca 2,5 dl smaksrik rødvinsaus som passer prefekt til alle typer stekt eller grillet rødt kjøtt og skrei. Smak til med salt, pepper og sukker.

+ Les mer
- Les mindre

Blåbær Brothie

Ingrediensene kjøres i blender på høy hastighet, til en kremet konsistens. Tilsett litt mer oksekraft hvis konsistensen er for tykk. Tilsett eventuelt litt honning for en søtere smak.

DETTE TRENGER DU

2,5 dl frosne blåbær

1 stor banan i biter

2,5 dl fersk ananas i biter

1 ss chiafrø

2,5 dl Beef Bone Broth (oksekraft)

+ Les mer
- Les mindre

Hot Thai Broth

Langtidskokt Chicken Bone Broth tilsatt ingefær, chili, hvitløk og tomatpuré passer ypperlig som en varmende vinterdrikk, rik på smak og full av god næring. 

Bitene trekkes i kraften tilsatt tomatpuré, i 3-4 minutter eller til du synes at smaken sitter (Bruk f.eks 1 ts tomatpuré pr 0,5 liter). Sil av. Varm opp drikken på nytt hvis du ønsker, men ikke kok. Skvis inn noen dråper limesaft før servering.

Tilsett gjerne en skvett kokosmelk for en mer mettende drikk med mildere smak, som er velegnet som kos også. Bruk håndmikser eller blender for en luftig konsistens.

+ Les mer
- Les mindre

Chiapudding

Bland ingrediensene bortsett fra toppingen. Fordel i serveringsglassene og la stå i kjøleskap til blandingen stivner (6-8 timer), gjerne over natten. Legg på valgfri topping før servering.

Spis og nyt!

DETTE TRENGER DU TIL 2 PORSJONER
2 dl melk (evt en plantebasert variant)
2 dl Chicken Bone Broth
6 ss chiafrø
1 ts agavesirup (evt lønnesirup el honning)
1 ts vaniljepulver

2 ss rørte bringebær kan erstatte agavesirup og vaniljepulver. Bruk gjerne andre søte smakstilsetninger enn bringebær også, og juster ved behov væskeinnholdet i basisoppskriften.

Som topping kan du bruke bær, frukt, granola, nøtter, mandler, kokosflak, kakaonibs med mer.

+ Les mer
- Les mindre

Mandelpotetpuré

Mens mandelpotetene koker seg møre i vann med litt salt i, freser du finhakket løk i smør. Når løken er blitt blank, heller du i kyllingkraften og koker dette opp.

Mandelpotetene er som regel møre etter ca 15 minutters koketid. Når potetene er helt møre, heller du av vannet og moser potetene med en stapper eller visp i kjelen. Spe inn den varme kyllingkraften og sitronsaft under kraftig omrøring med visp, og smak til med salt og pepper. Ønsker du en litt løsere puré, tilsetter du mer kraft.

Anrett pureen med topping av knasende sprø mandelpotetchips og hakket gressløk eller persille, eller ristede, salte gresskarkjerner.

Spis og nyt!

DETTE TRENGER DU
400 g skrelte mandelpoteter
2 dl Chicken Bone Broth
50 g smør/olivenolje
1/2 finhakket løk
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

Topping: sprø mandelpotetchips og hakket gressløk eller persille. Alternativt ristede salte gresskarkjerner.

+ Les mer
- Les mindre

God Save the Green

Bland kraft, vodka, honning, pepper, limesaft, salt og isbiter. Shake godt og sil over i glass med oliven, stangselleri og en skive tomatkjøtt uten skall og kjerner.

Drikk og nyt!

DETTE TRENGER DU TIL 4 PORSJONER
4 dl grønnsakskraft
10 stk isbiter
8 cl vodka
1 ts honning
2 ss limesaft
1 klype flaksalt

I GLASSET
8 stk oliven
4 stk stilker stangselleri (små)
1 stk tomat

+ Les mer
- Les mindre

Pumpkin Spice Latte

Kok opp Chicken Bone Broth og kaffe med krydder og gresskar. Trekk kjelen til side og tilsett i kald melk. Stavmiks dette sammen til du får en skummende overflate før den helles over i kopper.

DETTE TRENGER DU
2,5 dl Chicken Bone Broth
2 dl kaffe
250 g kokt gresskar
1,5 dl kald melk
1 ss sitronjuice
1 ss honning
2 klyper malt kanel
2 klyper malt ingefær
1 klype malt nellik
2 klyper malt chili

+ Les mer
- Les mindre

Broth Booster

Hvorfor tilsette ingefær- og gurkemeie i drikkekraften? For det første har disse urtene vært kjent for sin rensende, anti-inflammatoriske egenskaper i folkemedisin i flere tusen år, for den andre tyder nyere studier på at urtene kan ha positive effekter for så mangt, og for det tredje er det jo aldri feil å kombinere flere gode ting på én gang.

Forslag til smakssetting av Chicken Bone Broth
Tilsett noen biter ingefær og gurkemeie. La det trekke i 3-5 minutter. Sil av. Skvis over noen dråper limesaft før servering. Salt og pepper etter smak.

+ Les mer
- Les mindre

Pommes de Terre Rustiques

Pommes de terre rustiques og løk bakt i velsmakende kraft og smør. Perfekt garnityr til nær sagt all mat på middagsbordet i den kalde årstiden.

Skrell potetene og gi dem en «kækk» med bunnen av stekepannen. De skal bare sprekke opp litt, ikke knuses helt. Sprekken hjelper poteten å trekke til seg kraften under bakingen.

Stek potet, hvitløk og løk i smøret på lav varme i to minutter i en stekepanne som tåler en tur i ovnen. Hell på hvitvinen og kok opp. Trekk til side, hell på kraften og dryss over timiankvister. Sett hele stekepannen i ovnen på 180 grader i 20 minutter, ta ut og rull potetene rundt. Sett inn igjen og la den stå i 20 minutter til.

DETTE TRENGER DU TIL 4 PORSJONER
8 poteter
2 små løk
4 hvitløksfedd
50 g smør
6 kvister timian
3 dl Beef Bone Broth
0,5 dl hvitvin

+ Les mer
- Les mindre

Chicken Broth Noodles

Nudler smaker ekstra godt med vår langtidskokte kyllingkraft som base.

DETTE TRENGER DU TIL 2 PORSJONER (70 g protein)
5 dl Chicken Bone Broth
1 fedd hvitløk delt i tynne skiver
1 ss Shiro miso
180g (1 pk) sobanudler
1 ss soyasaus
4-6 stk shiitake
150 g revet, kokt kylling
Topping: Vårløk, chili flakes, sesamfrø

Kok opp kyllingkraften. Tilsett hvitløk, miso, nudler, soyasaus og shiitake. Kok til nudlene er ferdigkokt. Hell over i serveringsskål, tilsett revet, kokt kylling (kok gjerne kyllingen i kraft også), og topp med vårløk, chili flakes og sesamfrø. Spis og nyt!

+ Les mer
- Les mindre

Energy Broth

Tilsett noen biter ingefær og gurkemeie. La det trekke i 3-5 minutter. Sil av. Skvis over noen dråper limesaft før servering. Drikk og nyt!

+ Les mer
- Les mindre

Good Morning Broth

Bone broth er en ypperlig morgendrikk! Energien du får fra kraften varer lengre enn koffeinkicket, og kollagenproteinene stiller sulten på behagelig vis. Sitron tilsetter du både for smak og ernæringsmessige fordeler. Glem ikke at c-vitamin er viktig i kollagendannelse! Gurkemeie med antioksidantet kurkumin beskytter mot frie radikaler og oksidativt stress. Litt kokosolje øker biotilgjengeligheten av kurkumin, og holder deg lengre mett, fornøyd og fokusert.

DETTE TRENGER DU
2,5 dl Beef Bone Broth
1/2 ts gurkemeie
1 ts kokosolje
Sitron

Kok opp, bland inn ingrediensene, smak til med sitron og visp eller blend.

+ Les mer
- Les mindre

Kung Flu

Riv opp grønnsaker og fres dem i olivenolje eller smør i 2 minutter. Hell over Chicken Bone Broth og kok på lav varme i 10 minutter. Skvis i litt sitron og smak til med salt. Bruk stavmikser og mos grønnsakene til suppen er helt glatt. Spis denne suppen så du holder deg frisk.

DETTE TRENGER DU
10 g ingefær
½ stk løk
2 fedd hvitløk
2 stk selleristang
½ gulrot
1 ts gurkemeie malt
3 ss olivenolje/smør
5 dl Chicken Bone Broth
2 ss sitronsaft
1 cm chili/tørket chili

+ Les mer
- Les mindre

Vår Italienske venn

Italienskinspirert mat og drikke er manges favoritt. En liten smak av Italia får du ved å trekke friske basilikumblader i kokende varm broth (bone broth eller vegetar), og deretter vispe inn litt tomatsaus noen dråper olivenolje. Basilikumbladene kan du enten sile av eller beholde. Pepper og salt etter smak. Buon appetito!

+ Les mer
- Les mindre

Varmende Kveldsbroth

Vår egen kraftekspert Øyvind Hjelle, tipser om denne enkle, varmende drikken til kvelds:

Legg en tynn skive løk og en kvast timian i et glass, og hell i varm Beef Bone Broth. Etter cirka ett minutt tilsettes noen dråper olivenolje. Smak til med svart pepper og salt. Så enkelt og SÅ godt!

+ Les mer
- Les mindre

Creamy Thai Chicken Soup

Varm olje i en stor kjele over middels varme og tilsett løk og paprika. Kok i et minutt før du rører inn karripastaen. Kok deretter i et minutt eller til det dufter som himmelsk thai kyllingsuppe. Tilsett Chicken Bone Broth. Bland maisennamelet med en ss kokosmelk og tilsett dette i suppen. Tilsett resten av kokosmelken og thai fiskesausen og kok i et minutt. Bruk en stavmikser og miks suppen glatt. Deretter tilsetter du stekte kyllingskiver, zucchini og erter. Varm suppen. Pynt med cashewnøtter, tynne skiver vårløk og urter.

DETTE TRENGER DU TIL TO PORSJONER
1 ss olje
1 kyllingbrystfilet, i tynne stekte skiver
1 middels løk, finhakket
1 middels rød paprika, i tynne skiver
2 ss thai rød karripasta
5 dl Chicken Bone Broth
1 ss maisennamel
1 boks kokosmelk, 375ml
1 ss fiskesaus
2 dl revet zucchini
1 dl frosne erter

+ Les mer
- Les mindre

Bloody Mary Broth

Varm broth med et splash Stokes Bloody Mary Ketchup, litt pepper og sitron smaker skikkelig godt! Det går fint å bruke vanlig ketchup, tomatpasta, tomatpuré eller tomatjuice sammen med klassiske Bloody Mary smakstilsetninger som Tabasco og Worcestershire saus. Bland godt, gjerne visp eller bruk blender i noen sekunder.

+ Les mer
- Les mindre

Havregrøt med Broth

Legg steelcut havre i vann kvelden før, og oppbevar i kjøleskap til neste morgen. Sil av overskuddsvæske og kok havren i vann, melk og Chicken Bone Broth (1/4 vann, 1/4 melk og 2/4 Chicken Bone Broth). Tilsett litt vanlig havregryn etter 10 minutter, og småkok videre til grøten er ferdig. Total koketid er ca 20 minutter.
   
Havre som har ligget i bløt minst fire timer, blir mer lettfordøyelig samt at kroppen lettere tar opp næringsstoffene. Grøtkonsistensen blir også mer smooth. Pass på at du bare lar grøten småkoke, så væsken ikke koker bort.

Før servering, rør inn en spiseskje cottage cheese (pr. porsjon). Strø på kanel og sukker, hakkede nøtter og et dryss chiafrø. Sukker kan erstattes med bær eller syltetøy.
 
Ved behov kan glutenfri havre brukes. Laktosefri melk går også fint. Erstatt melken med vann hvis du foretrekker det. Denne grøten holder deg uansett god og mett.

+ Les mer
- Les mindre

Japansk Shiitake Broth

Rens og stek shiitakesoppen i litt olje til all væske er fordampet. Soppen skal deretter trekke i Chicken Bone Broth i ca. 6-10 min. Skvis eventuelt over noen dråper sitron og tilsett en liten klype salt og pepper. Shiitake er proteinrik, og kilde til en rekke aminosyrer, vitaminer og mineraler. Drikk og nyt!

+ Les mer
- Les mindre

Kraftsuppe

Nøkkelen til en skikkelig god kraftsuppe er kraft av så høy kvalitet at den allerede smaker godt uten tilleggsingredienser.

Med vår langtidskokte, drikkeklare kraft som base, får du en nydelig suppe og et kosttilskudd som hele kroppen har godt av. Hiv oppi det du har for hånden; den siste gulroten i posen, en tiloversblivende middagspotet, en stilk stangselleri eller andre grønnsaker. Krydre etter smak.

Bruk Beef Bone Broth, Chicken Bone Broth eller Vegetable Broth, eller en kombinasjon. Koketiden kommer an på ingrediensene og størrelsen på terninger og biter.

Ikke la en dråpe kraft gå til spille! Drikk kraften hvis det blir noe til overs etter at de andre ingrediensene er spist opp.

+ Les mer
- Les mindre

Spring Fling

Spring fling er en aromatisk bone broth-basert drikk som smaker like godt og gjør like godt uansett hva slags vær og temperatur det er der du befinner deg.

Kok opp 2,5 dl bone broth, tilsett et par biter ingefær og 5-6 mynteblader, og la urtene trekke i kraften i ca 5 minutter (mengde urter tilpasses egen smakspreferanse). Sil av, smak til med sitron og nyt!

+ Les mer
- Les mindre

Spicy Gulrotsuppe

Chili, ingefær og hvitløk stekes i en kjele. Legg resten av grønnsakene i kjelen og hell over 1 liter med Chicken Bone Broth. Kokes i ca 15-20 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Tilsett kokosmelk og kok opp. Smak til med lime, salt og eventuelt mer chili krydder. Servér med fersk koriander. Velbekomme!

DETTE TRENGER DU TIL FIRE PORSJONER
6 gulrøtter, hakket
2 rød chili, hakket
1 rød paprika, hakket
3 cm ingefær, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1 liter Chicken Bone Broth
3 dl kokosmelk
1 lime
Fersk koriander

+ Les mer
- Les mindre

Hot & Sour Chicken Broth

Fres hakket løk i olje på middels varme til den er myk. Tilsett ingefær og hvitløk og stek i ytterligere ett minutt. Kok opp kraften og tilsett de stekte ingrediensene, kylling, chili og sopp. Kok i ca. 8 minutter. Tilsett en spiseskje fiskesaus. Smak til med lime. Savoykål og spirer tilsettes like før servering. Velbekomme!

DETTE TRENGER DU TIL TO PORSJONER
2 sjalottløk, hakket
3 cm ingefær, revet
2 fedd hvitløk, hakket
1 fersk rød chili
1 håndfull savoykål, kuttet
8-10 shiitake sopp
1 kyllingbryst, strimlet
1 liter Chicken Bone Broth
Fiskesaus
1 lime
1 håndfull bønnespirer

+ Les mer
- Les mindre

Flu Fighter

Er du litt tufs, tett i nesen og mangler matlyst? Drikk en rykende varm, aromatisk pepperrotbroth! Sennepsoljen i pepperrot renser luftveiene slik at smaks- og luktesansen vekkes til liv, og mat og drikke smaker bedre.

Trekk noen biter pepperrot i varm bone broth, og krydre med ørlite tørket gurkemeie (pulver), eventuelt litt havsalt og litt pepper. Juster trekketiden og krydre etter egen smakspreferanse.

+ Les mer
- Les mindre

Chunky Tomatsuppe

Fres hakket løk, gulrot og hvitløk i olje på middels varme til de er myke. Tilsett hakkede tomater, kraft og sukker. La suppen småkoke i 30 minutter. Juster smaken med salt og pepper. Server med et garnityr av fersk basilikum, revet parmesan og et halvt egg. Nytes umiddelbart!

DETTE TRENGER DU TIL FIRE PORSJONER
1 løk, hakket
1 gulrot, hakket
2 fedd hvitløk
1-1,25 kg beste kvalitet Tomater, hakket
(eventuelt to bokser hakkede tomater)
0,5 l Vegetable Broth/Chicken Bone Broth
Klype sukker
Oliven olje

+ Les mer
- Les mindre

Booster

En varmende drikk med lett pikant smak av ingefær og gurkemeie. Ingefær sies å stimulere forbrenningen, bedre fordøyelsen og virke lindrende på en rekke plager. Ingefær kan også redusere muskelstivhet etter trening. I ayurvedisk medisin brukes ingefær og gurkemeie mot en rekke helseplager.

Vår Booster består av 5-6 tynne skiver fersk, skrelt ingefærrot, som trekkes i 0,5 liter oppvarmet bone broth i noen minutter. Juster trekketiden etter egen smakspreferanse, men pass på at ingefærsmaken ikke blir for sterk. Bruk skiver og ikke revet ingefær, som gjør at ingefærsmaken dominerer helt. Tørket, malt ingefær (pulver) gir en helt annen og skarpere smak, og anbefales ikke. Derimot bruker vi malt gurkemeie (pulver) fremfor gurkemeierot,siden smaken er mer konsentrert. Mengde tilsettes etter ønske. Vi bruker 1 ts.

+ Les mer
- Les mindre

Dønn Grønn Brothie

Dønn Grønn er rett og slett dønn god, nesten så man ikke tror den er sunn. Men det er den. Supersunn og full av kollagen, som gir brothie en silkemyk, luftig konsistens. Smaken er varm og lett krydret, med et hint av eple.

DETTE TRENGER DU
30 g grønnkål, renset og vasket
30 g spinat, vasket
1 ts revet ingefær
saften fra en hel lime
1 ts kokosolje eller olivenolje
1,5 dl eplejuice
1 dl Beef Bone Broth

Kjør alle ingrediensene i en blender på
middels høy hastighet i ca 60 sekunder.
Servér straks og nyt!

+ Les mer
- Les mindre

Green Deal

Krydderurter er perfekt som smaksforsterker, og svært rike på antioksidanter. Mange opplever duften av urter som beroligende eller oppkvikkende, alt ettersom hvilke urter som brukes. Bruk smakssans og luktesans når du velger urtekombinasjoner. Kombiner gjerne med aromatiske, smaksrike grønnsaker og egnet krydder.

Forslag: Varm opp broth (bone broth eller vegetar), tilsett chili, vårløk, urter og evt litt gurkemeie. Tilsett en klype havsalt og litt pepper om ønskelig. Trekk i noen minutter (smak til). Sil av hvis du foretrekker det.

+ Les mer
- Les mindre

Enkel Blomkålsuppe

Lag en jevning av smør, mel og helmelk. Tilsett Chicken Bone Broth eller Vegetable Broth, og kok raskt opp under omrøring. Tilsett blomkål, salt og pepper, og småkok i ca. fem minutter under omrøring. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Strø kuttet vårløk over suppen før servering. For mer smak kan det pyntes med chilikrydder og persille. Velbekomme!

DETTE TRENGER DU TIL FIRE PORSJONER
2 blomkål, delt i biter
3 dl helmelk
2 ss mel
2 ss smør
1 liter Chicken Bone Broth (eller 1 liter Vegetable Broth)
3 vårløk, hakket
Salt og pepper

+ Les mer
- Les mindre

Happy Valentine

Å servere en kopp varm, tomatisert kraft (vi har tilsatt 1 skje tomatpuré) med hjemmelagde hjertekrutonger er midt i blinken når du vil gjøre litt ekstra stas på gjesten. Happy Valentine er ikke bare pen å se på, den er full av lykopen, en kraftig antioksidant med spesielle egenskaper.

+ Les mer
- Les mindre

Broth Bombay

Det som særpreger Broth Bombay er den runde, varme smaken av kokosmelk med ingefær og/eller sitrongress samt et hint av rosmarin.

Hell kokende varm bone broth over noen skiver fersk ingefær eller sitrongress, og litt fersk rosmarin. Sil av etter noen minutter og smak til med kokosmelk (bruk gjerne blender). Smak til med ørlite salt og pepper, evt cayennepepper.

+ Les mer
- Les mindre

Orange Julius

Vår Orange Julius copycat med bone broth er inspirert av en amerikansk juledrikk, men passer like godt som comfort food året rundt. Hvis du liker krem er julen anledningen til å gå all in med kremtopping og bare kose deg alt du kan.

Gelatinet og kollagenet i bone broth gjør vår versjon av Orange Julius ekstra myk, kremet og luftig. 

Hell alle ingrediensene i en blender og kjør på høy hastighet i ca 1 minutt til alt er glatt og skummende. Servér gjerne med krem på toppen.

 

DETTE TRENGER DU
4 dl frossen appelsinjuice (konsentrat)
2 dl helmelk
2 dl Chicken Bone Broth
1 ts melis
2 isbiter
+ Les mer
- Les mindre

Spice it up!

Dr. Kellyann Petrucci, forfatter av bestselgeren «Dr. Kellyann’s Bone Broth Diet» har følgende tilsetningstips til spicy bone broth:

1. Hot sauce (eller cayennepepper) og sitron.
2. Hot sauce eller Sriracha, lime, salt, hvitløkspulver og koriander eller cilantro.
3. Chilipulver, cumin, cayennepepper, hvitløkspulver, løkpulver og paprika.
4. Gurkemeie, hvitløkskrydder og svart pepper.
+ Les mer
- Les mindre

Varm sjokolade med Beef Bone Broth

Sjokoladen deles i mindre biter. Kok opp halvparten av melken. Sett kjelen til side og ha i sjokoladen. La den stå i 5 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør melken og sjokoladen sammen, spe i resten av melken mens du rører. Tilsett deretter Beef Bone Broth. Ha eventuelt i litt sukker dersom du ønsker en litt søtere sjokolade. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Pass på at det ikke svir seg. Server den varme sjokoladen og tilsett pisket krem eller marshmallows.

DETTE TRENGER DU
1 plate mørk kokesjokolade
4 dl helmelk
2 dl Beef Bone Broth
Eventuelt 1 ss sukker
Pisket krem eller marshmallows

+ Les mer
- Les mindre

Sjysaus til sprø ribbe

Brun Jevning (100 g smør og 75 g mel)
Ha smør og mel i en kjele og kok på høy varme under rolig omrøring i 10 minutter, til det oppstår en gyllenbrun farge. Sett til side og avkjøl. Til sausen trenger du 50-100 gram av jevningen, avhengig av hvor tykk du ønsker sausen. Prøv deg fram litt etter litt.

Sausen
Hakk grønnsakene i små biter og stek i kjelen til de har fått en fin farge. Hell på en dl hvitvin/eplejuice og kok ned til det halve. Hell på kraften, skru ned varmen og la det småputre i 20 minutter.

Tilsett 2-3 ss brun meljevning og kok opp sausen under omrøring til den tykner. Ønsker du tykkere saus, tilsetter du én og én spiseskje meljevning, under omrøring, til konsistensen er slik du liker den.

Når ribben er klar heller du kraften fra ribbeformen opp i sausen. Sil til slutt sausen over i en ny kjele, la den koke opp og smake til med litt soya som salt og Worcester sauce som smaksforsterker. Nymalt pepper er alltid godt i...

Ser sausen litt ”grov” ut kan du gjerne kjøre den i 30 sekunder med stavmikseren, da blir den blankere og jevnere i konsistensen.

DETTE TRENGER DU TIL CA. 1 L FERDIG SAUS
1 stk gulrot
1 stk løk
1 stk persillerot
1 liter Beef Bone Broth
1 dl hvitvin/eplejuice
3 dl stekesjy fra ribbeformen
60-90 g brun meljevning
50 g Worcester sauce
60 g soyasaus (6 ss)
Svart nymalt pepper

+ Les mer
- Les mindre

Frisk saus til pinnekjøtt

Finhakk løken og steke den blank (ikke brun) i smøret i ca 1 minutt på moderat/høy varme. Rør inn mel og fres dette sammen i minst 30 sekunder slik at melet slipper ”råsmaken”. Rør inn pinnekjøttkraften, oksekraften og fløten under konstant omrøring til den er kokt godt opp, og smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

DETTE TRENGER DU
100 g smør
1 stk finhakket løk
5 ss mel
5 dl pinnekjøttkraft
5 dl Beef Bone Broth
3 dl fløte
4 ss hakket kruspersille
3 ss lys vineddik
2 ss sukker

Smak til med svart pepper og salt.

+ Les mer
- Les mindre

Kremet Dijonsennepssaus til lutefisk og torsk

Finhakk sjalottløken så fint at du slipper å sile sausen etterpå. Fres løken i smøret i 1 minutt før du drysser inn melet. Rør godt rundt med en visp imens du heller i kyllingkraften og fløten. Kok dette opp og miks sammen med stavmikser og kok sausen rolig i 10 minutter.

Tilsett sennep, sitronsaft, Worcester sauce og salt rett før servering. Persille og gressløk vil også smake ypperlig i denne sausen. (Denne sausen er faktisk ganske god til kylling også.)

DETTE TRENGER DU
3 stk Sjalottløk
100 g smør
3 ss hvetemel
4 dl fløte
5 dl Chicken Bone Broth
3 ss dijonsennep
2 ss sitronsaft
1 ss Worcester sauce
5 ss hakket persille

+ Les mer
- Les mindre

Madeirasaus til Kalkun

Hakk opp grønnsaker og evt avskjær/skinn fra kalkunen. Stek dette godt i smøret i en kjele. Hell på madeira og oksekraft sammen med hel svart pepper, laurbær og rosmarin.

Kok inn til det halve, og smak til med stekesjy fra kalkunen. Kokes sausen ytterligere inn, vil væsken fordampe og smaken, intensiteten og tykkelsen øker til det bedre.

Siles og jevnes etter eget ønske og ved behov.

DETTE TRENGER DU
2 stk sjalottløk
½ stk hvitløk
1 stk gulrot
1 stk persillerot
1 kvast rosmarin
100 g smør
1 liter Beef Bone Broth
2 dl madeira
2 ts hel svart pepper
3 stk laurbærblad
+ evt stekesjy

+ Les mer
- Les mindre

Krydret Lammesaus

Samtidig som lammelåret står i ovnen: Stek diverse avskjær av lam godt sammen med hakkede grønnsaker og krydder i en kjele. Hell på rødvin og rødvinseddik, og kok dette in til det halve. Hell i oksekraften og kok inn til det halve. Smak til med salt, pepper og sukker. Sil sausen over i en ny kjele. Kokes sausen ytterligere inn vil væsken fordampe, og smaken, intensiteten og tykkelsen øker til det bedre. Jevne sausen med litt maisenna hvis du ønsker den tykkere. Sil inn stekesjy fra lammelåret hvis du har.

DETTE TRENGER DU
100 g lam avskjær
100 g smør
2 dl rødvin
3 ss rødvins-/balsamicoeddik
1 liter Beef Bone Broth
2 ss tomatpure
½ stk hvitløk
1 stk løk
1 kvist rosmarin
3 cm chili rød
1 klype kardemomme
1 ts korianderfrø
1 ts spisskumen

Smak til med salt, svart pepper og litt sukker.

+ Les mer
- Les mindre

Klassisk kremet viltsaus

Skjær sellerirot, løk, viltavskjær fint. Fres det sammen med einerbær, stjerneanis og tørket sopp i smøret. Hell på hvitvin og kok opp, og tilsett kraften og fløten. Kok rolig i 30 minutter. Ha i soyasaus, sukker ogbringbæreddik. Kjør sammen med stavmikser og sil gjennom grov sil. Fiber fra grønnsakene vil være med å gjøre sausen tykkere.

Jevn med litt maisenna ved behov. Dryss over finhakket persille og/eller gressløk ved servering.

DETTE TRENGER DU
1 liter Beef Bone Broth
5 dl fløte
1 dl hvitvin
50 g smør
½ stk løk
50 g sellerirot
Bruk det du har av viltavskjær
10 g tørket steinsopp/skogsopp
5 stk einerbær
1 stk stjerneanis
1 ss brunt sukker
4 ss bringebæreddik
2 ss soyasaus
30 g hakket gressløk/persille
Maisstivelse etter behov

+ Les mer
- Les mindre

Oksesteik bordelaise

Finsnitt sjalottløk og hvitløk. Stek det i smør i kjelen til det er gyllen sammen med hel svart pepper. Hell på rødvin og kok inn til det halve. Hell på oksekraften og kok inn til det halve. Sil sausen over i en ny kjele og kok inn til sausen får en kraftig smak og blir blank, smak til med salt og rør inn det brunede smøret rett før servering.

Ønsker du sausen mer intens koker du den ned til du er fornøyd selv.

DETTE TRENGER DU
1,5 liter Beef Bone Broth
3 dl rødvin
2 ss sherryeddik
3 stk sjalottløk
4 fed hvitløk
½ ss hel svart pepper
2 ss brunet smør
1 ss sukker
100 g brunet smør
Salt

+ Les mer
- Les mindre

Øyvind Hjelles Julesaus

Passer perfekt til kalkun, ribbe, and og steik. Finhakk løk, gulrot, hvitløk og selleriroten. Stek disse gyllenbrune med smøret i en kjele. Dryss på melet og hell på rødvin/eplejuice og Beef Bone Broth under omrøring. Ha i rosmarin og la sausen koke på lav varme i 15-20 minutter før det blandes sammen med stavmikser og siles. Smak til med soyasaus, salt og svart pepper. Har du stekesjy fra ribbe, kalkun, and eller steik bruker du litt av denne i sausen også.
   
Tips: Vil du ha en mer fruktig og krydret smak til feks kalkun, and og viltstek kan du koke en skive appelsin, noen kirsebær og kanskje litt krydder som kanel, einerbær, kardemomme, tørket sopp eller stjerneanis i sausen, for så smake til med litt brunt sukker til slutt.

DETTE TRENGER DU
1 l Beef Bone Broth
100 gr smør
75 gr/4 ss mel (evt. maisenna til slutt)
1 dl rødvin/eplejuice
½ stk løk
¼ stk gulrot
2 fedd hvitløk
50 gr persille/sellerirot
2 ss svisker/rosiner
5 stk nellikspiker
1 kvast rosmarin
2 ss soyasaus
1 ts sukkerkulør
Smak til med salt og svart pepper

+ Les mer
- Les mindre

Vegansk, glutenfri julesaus

Finhakk sjalottløken og fres den i oljen til den er gyllenbrun. Tilsett tomatpuré og fres den sammen med løken i 30 sekunder. Hell på juleøl og solbærsirup, og kok dette i 1 minutt før du heller på grønnsakskraften. Dryss i nellik og legg i appelsinskivene. Kok på lav varme i 10 minutter. Jevne sausen med maisenna og smak til med svart pepper, salt og litt soyasaus.
   
Ønsker du en friskere saus kan også litt balsamicoeddik være godt i.
   
Sil sausen og servér rykende varm med hakket persille på toppen.
 
Prøv også sausen til stekt torsk, til retter med godt ovnsbakte rotgrønnsaker, til svin, kylling, kalkun og kanskje til og med andebryst eller andeconfit.

DETTE TRENGER DU
5 dl Vegetable Broth
1 dl juleøl (glutenfritt)
4 ss olivenolje
2 stk sjalottløk
1 ss tomatpuré
1 dusk rosmarin
1 kvast persille
¼ stk appelsin
2 klyper malk nellik
2 ss solbærsaft
4 ss soyasaus (glutenfri)
2 ss maisenna
1 ss balsamico (valgfritt)

+ Les mer
- Les mindre