
Øyvind Hjelles Julesaus
Slik gjør du
Passer perfekt til kalkun, ribbe, and og steik. Finhakk løk, gulrot, hvitløk og selleriroten. Stek disse gyllenbrune med smøret i en kjele. Dryss på melet og hell på rødvin/eplejuice og Beef Bone Broth under omrøring. Ha i rosmarin og la sausen koke på lav varme i 15-20 minutter før det blandes sammen med stavmikser og siles. Smak til med soyasaus, salt og svart pepper. Har du stekesjy fra ribbe, kalkun, and eller steik bruker du litt av denne i sausen også.
Tips: Vil du ha en mer fruktig og krydret smak til feks kalkun, and og viltstek kan du koke en skive appelsin, noen kirsebær og kanskje litt krydder som kanel, einerbær, kardemomme, tørket sopp eller stjerneanis i sausen, for så smake til med litt brunt sukker til slutt.
DETTE TRENGER DU
1 l Beef Bone Broth
100 gr smør
75 gr/4 ss mel (evt. maisenna til slutt)
1 dl rødvin/eplejuice
½ stk løk
¼ stk gulrot
2 fedd hvitløk
50 gr persille/sellerirot
2 ss svisker/rosiner
5 stk nellikspiker
1 kvast rosmarin
2 ss soyasaus
1 ts sukkerkulør
Smak til med salt og svart pepper