Bestill Verdens beste drikkekraft Til nettbutikk

Skap spennende smaksopplevelser med vår Bone Broth

Vår høykvalitets Bone Broth kan varmes og drikkes som den er, men det er enkelt å forsterke smaken og komponere nye smaksopplevelser. Prøv deg frem med ulike smakstilsetninger og lag din egen favorittdrikk.

FRISKE URTER

Bone Broth med urter både dufter og smaker fantastisk. Ved bruk av rosmarin, laurbær, oregano, salvie og timian hakkes urtene og tilsettes ved oppvarmingen av Bone Broth, og siles av før servering.

Urter som persille, basilikum, koriander, dill, estragon og kjørvel kan både tilsettes i forbindelse med oppvarmingen, og brukes som garnityr. Finhakk urtene og tilsett dem ved oppvarmingen, sil av og pynt med urter før servering.

Tørket tang tilfører saltsmak og passer sammen med urter. Den gir en fin vegetabilsk finish. Tilsett like før servering.

Fersk chili er manges favorittingrediens. Chili gir en frisk, krydret smak. Reguler styrkegraden med antall (tynne) chiliskiver du tilsetter ved oppvarmingen, og med valg av chilisort. Habanero er ekstra hot og gir mye sterkere smak enn jalapeno. Sil av før servering.

KRYDDER

Det er mange måter å bruke/tilsette krydder på.

Krydder som allehånde, stjerneanis, nellik og kanelstenger tilsettes ved oppvarmingen av Bone Broth, og siles av før servering.

Samme fremgangsmåte brukes med krydder som spisskummen, sennepsfrø, sorte pepperkorn, kardemommebelger, korianderfrø, røde pepperflak og fennikelfrø, men disse kan alternativt varmes i en tørr stekepanne før de tilsettes. Sil av før servering.

AROMATISKE INGREDIENSER

Vår Bone Broth er langtidskokt med velsmakende, friske og aromatiske grønnsaker, men du kan selvsagt tilsette ytterligere smaksrike og aromatiske ingredienser som hvitløk, ingefær, pepperrot, shitakesopp, tomat (juice, hermetisert eller saus), sitrongress eller sjalottløk.

Ingrediensene kan brukes hele eller i biter sammen med krydder og urter. Om du ønsker sterkere smak, kan du knuse ingrediensene før de tilsettes. For enda mer smak kan du bruke et rivjern og rive ingrediensene før de tilsettes.

Syre

En viss grad av syre vil nesten alltid skape balanse og tilføre friskhet.
Både eplecidereddik og sitrusjuice (lime, sitron eller appelsin) kan brukes. Vær oppmerksom på at Chili forsterker syresmak.

FETT

Å blande inn litt fett utgjør en stor forskjell i smak og tekstur. Vår versjon av "Bulletproof coffee" lages med utgangspunkt i ca en tredjedel av en serveringsporsjon Bone Broth, som tilsettes en teskje meierismør eller ghee (klarnet smør), kokosnøttolje eller kokosnøttsmør. Blandingen kjøres i blender med høy hastighet (eller visp for hånd). Til slutt helles blandingen over resten av serveringsposjonen for en latte-aktig konsistens og supergod smak.

Salt

Vår Bone Broth inneholder lite salt, og det kan være at du ønsker å tilsette mer. Salt forsterker smaken, men bør tilsettes med forsiktighet og smakes til. Hvis du bruker flere smaksingredienser anbefaler vi at du venter til slutt med å tilsette salt.

Du kan også prøve soyasaus eller miso som saltkilde.

Tips til en drikk med kropp og dybde: Visp litt misopasta (visp godt) og tilsett i en kopp varm Bone Broth like før servering.

Bruk av tørket og malt tang kan bidra med mye saltsmak i maten. Tørket tang passer fint som saltkilde i Bone Broth smakssatt med friske urter.