
Glaze til grillentusiasten
Glaze skaper en lekker blank overflate og fantastisk smak på kjøttet. Du kan også servere den som saus. Bruk kyllingkraft til hvitt kjøtt, og oksekraft til rødt kjøtt. Tilpass mengde etter behov 2,5 dl Chicken eller Beef Bone Broth 3 ss brunt sukker (for karamellisering) 3 ss balsamicoeddik 2 ss soyasaus 1 ss dijonsennep 1 ss hvitløkspulver 1/2 ts malt sort pepper 1/2 ts rosmarin (finhakket frisk, eller tørket) Bland ingrediensene i en liten kjele og varm opp på middels varme til glazen småkoker. Senk til svak varme og kok under omrøring (for å unngå at sukkeret blir brent) til blandingen er redusert til halvparten og har en sirupsaktig konsistens (vanligvis 10-15 minutter). Glazen skal være tykk nok til å feste seg til en skje, men ikke tykkere enn at den kan pensles på. Tilsett mer kraft hvis glazen blir for tykk. Avkjøl litt. Vent til slutten av grilltiden før du pensler, slik at kjøttet får optimal glans og glazen ikke blir brent. Glaze er holdbar i flere dager i kjøleskap, hvis den lagres i en tett beholder.
Slik gjør du
Glaze skaper en lekker blank overflate og fantastisk smak på kjøttet. Du kan også servere den som saus. Bruk Chicken Bone Broth til hvitt kjøtt, og Beef Bone Broth til rødt kjøtt.
Tilpass mengde etter behov
2,5 dl Chicken eller Beef Bone Broth
3 ss brunt sukker (for karamellisering)
3 ss balsamicoeddik
2 ss soyasaus
1 ss dijonsennep
1 ss hvitløkspulver
1/2 ts malt sort pepper
1/2 ts rosmarin (finhakket frisk, eller tørket)
Bland ingrediensene i en liten kjele og varm opp på middels varme til glazen småkoker. Senk til svak varme og kok under omrøring (for å unngå at sukkeret blir brent) til blandingen er redusert til halvparten og har en sirupsaktig konsistens (vanligvis 10-15 minutter). Glazen skal være tykk nok til å feste seg til en skje, men ikke tykkere enn at den kan pensles på. Tilsett mer kraft hvis glazen blir for tykk. Avkjøl litt. Vent til slutten av grilltiden før du pensler, slik at kjøttet får optimal glans og glazen ikke blir brent.
Glaze er holdbar i flere dager i kjøleskap, hvis den lagres i en tett beholder.