
Havregrøt med Broth
Slik gjør du
Legg steelcut havre i vann kvelden før, og oppbevar i kjøleskap til neste morgen. Sil av overskuddsvæske og kok havren i vann, melk og Chicken Bone Broth (kyllingkraft) (1/4 vann, 1/4 melk og 2/4 Chicken Bone Broth). Tilsett litt vanlig havregryn etter 10 minutter, og småkok videre til grøten er ferdig. Total koketid er ca 20 minutter.
Havre som har ligget i bløt minst fire timer, blir mer lettfordøyelig samt at kroppen lettere tar opp næringsstoffene. Grøtkonsistensen blir også mer smooth. Pass på at du bare lar grøten småkoke, så væsken ikke koker bort.
Før servering, rør inn en spiseskje cottage cheese (pr. porsjon). Strø på kanel og sukker, hakkede nøtter og et dryss chiafrø. Sukker kan erstattes med bær eller syltetøy.
Ved behov kan glutenfri havre brukes. Laktosefri melk går også fint. Erstatt melken med vann hvis du foretrekker det. Denne grøten holder deg uansett god og mett.