
Klassisk kremet viltsaus
Slik gjør du
Skjær sellerirot, løk, viltavskjær fint. Fres det sammen med einerbær, stjerneanis og tørket sopp i smøret. Hell på hvitvin og kok opp, og tilsett oksekraften og fløten. Kok rolig i 30 minutter. Ha i soyasaus, sukker ogbringbæreddik. Kjør sammen med stavmikser og sil gjennom grov sil. Fiber fra grønnsakene vil være med å gjøre sausen tykkere.
Jevn med litt maisenna ved behov. Dryss over finhakket persille og/eller gressløk ved servering.
DETTE TRENGER DU
1 liter Beef Bone Broth
5 dl fløte
1 dl hvitvin
50 g smør
½ stk løk
50 g sellerirot
Bruk det du har av viltavskjær
10 g tørket steinsopp/skogsopp
5 stk einerbær
1 stk stjerneanis
1 ss brunt sukker
4 ss bringebæreddik
2 ss soyasaus
30 g hakket gressløk/persille
Maisstivelse etter behov