
Kraft og Poteter – en god match
Bakte poteter som smaker godt
Dette er klassiske Boulangère-poteter – en fransk ovnsrett der potetskiver og løk bakes lagvis i kraft med smør og urter. Chicken Bone Broth RECOVERY gir smak og proteinbyggesteiner, mens potetene bidrar med langsomme karbohydrater som gir deg god og varig metthetsfølelse. Perfekt som tilbehør til kjøtt, kylling eller grønnsaksretter.
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C (eller 200 °C varmluft).
- Smør en ildfast form (ca. 20 x 20 cm) med litt smør.
- Skrell og skjær potetene og løken i svært tynne skiver.
- Fordel et tynt lag med løk i bunnen, deretter et tynt lag poteter, litt timian, salt, pepper og noen små smørklatter.
- Fortsett å legge lagvis til formen er full, og avslutt med et lag poteter på toppen.
- Kok opp kraften og hell forsiktig over.
- Fordel resten av smøret på toppen og dryss over litt ekstra salt og pepper.
- Dekk med folie og stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Fjern folien og stek videre i 20–30 minutter til potetene er møre og toppen er gyllen og sprø.