Kremet dijon sennepssaus med kyllingkraft

Kremet Dijonsennepssaus til lutefisk og torsk

Silkemyk saus som gir hvit fisk restaurantfølelse hjemme.

Duften av smørstekte sjalottløk fyller kjøkkenet før fløte og kraft møter skarp dijonsennep: en silkemyk saus som vekker forventning lenge før lutefisk eller torsk når bordet. Sausen har blitt et kjærkomment favorittgrep blant lutefisk­entusiaster og gourmeter som vil gi torsken karakter. Benkraften runder av sennepens pikante sting, mens Worcester­saus tilfører mørk dybde som fremhever fiskens fine sødme. Et skvulp sitron og en neve persille legger til frisk gnist i hver munnfull. Alt lages i én gryte på under femten minutter, så du kan løfte både julemiddag og hverdagsfisk uten å stå fast ved komfyren. Kremet, fyldig og akkurat passe snerten – denne sausen gjør hvit fisk til kveldens naturlige midtpunkt.

(Denne sausen er faktisk veldig god til kylling også)

 

 

Slik gjør du

1. Finhakk 3 sjalottløk og fres dem i 100 g smør på middels varme til de er myke og blanke

(ca. 3 min).

2. Visp inn 3 ss hvetemel og la jevningen boble 1 minutt for å fjerne melsmaken.

3. Spe gradvis med 4 dl fløte og 5 dl kyllingkraft mens du rører, til sausen er jevn og uten klumper.

4. Kok opp, senk varmen og la småputre 4–5 minutter til ønsket tykkelse.

5. Rør inn 3 ss Dijon, 2 ss sitronsaft og 1 ss Worcestersaus; smak til med salt og pepper.

6. Ta gryten av varmen og vend inn 5 ss finhakket persille rett før servering.