Lammesaus med oksekraft

Krydret Lammesaus

Slik gjør du

Samtidig som lammelåret står i ovnen: Stek diverse avskjær av lam godt sammen med hakkede grønnsaker og krydder i en kjele. Hell på rødvin og rødvinseddik, og kok dette in til det halve. Hell i oksekraften og kok inn til det halve. Smak til med salt, pepper og sukker. Sil sausen over i en ny kjele. Kokes sausen ytterligere inn vil væsken fordampe, og smaken, intensiteten og tykkelsen øker til det bedre. Jevne sausen med litt maisenna hvis du ønsker den tykkere. Sil inn stekesjy fra lammelåret hvis du har.

DETTE TRENGER DU
100 g lam avskjær
100 g smør
2 dl rødvin
3 ss rødvins-/balsamicoeddik
1 liter Beef Bone Broth
2 ss tomatpure
½ stk hvitløk
1 stk løk
1 kvist rosmarin
3 cm chili rød
1 klype kardemomme
1 ts korianderfrø
1 ts spisskumen

Smak til med salt, svart pepper og litt sukker.