Lad Na
Thailandske nudler med marinert kylling og grønnsaker
Lad Na er en klassisk thailandsk gatekjøkkenrett med kinesisk påvirkning: brede risnudler servert med en tykk, smakskonsentrert saus. Retten lages raskt i varm panne/wok og får dyp umami fra kraftbasen – perfekt som mettende hverdagsmat. Server tradisjonelt med litt riseddik, sukker og chili ved bordet for å balansere syre, sødme og varme.
Slik gjør du
-
Del kyllingbrystet i tynne skiver på skrå og la de ligge i 15 minutter i marinaden.
-
Hell Beef Bone Broth Recovery i en bolle og rør inn smakstilsetningene og maisenna med en visp.
-
Kinesisk brokkoli har litt harde stilker så den og gulroten kuttes i 3-5 mm tynne skiver.
-
Kok opp nudlene som anvist på pakken og skyll godt med kaldt vann, la de renne godt av seg. Stek de deretter i olje i en stor panne sammen med soyasausen til de får en god stekt skorpe. Sett nudlene til side.
-
Varm opp en stor panne til på middels høy varme, fres hvitløken i olje til den er gyllen før du tilsetter den marinerte kyllingen og steker den til den nesten er gjennomstekt.
-
Ha oppi kinesisk brokkoli og gulrøtter og stek i ca. 2 minutter til.
-
Skru opp varmen til høy, hell over kraftblandingen og la dette koke sammen og tykne i ca 3 minutter. Grønnsakene bør ikke kokes for lenge, det er digg med et godt tygg.
-
Bland inn bønnespirene helt til slutt, rett før servering.
-
Legg opp nudlene i dype serveringsskåler og fordel sausen, kylling og grønnsaker jevnt i alle skålene.
-
Topp med et dryss spicy Thai chili flakes, en klype sukker og noen dråper riseddik. I Thailand settes riseddik og sukker frem ved servering slik at man kan smake til på samme måte som salt og pepper i Norge.