Bilde 2 2

PENNE MED KRAFTFULL TOMATSAUS

En fyldig og smakfull pastarett med kraft som base

Denne pastaretten er en hyllest til det enkle og det ekte. Med sødme fra plommetomater, varme fra hvitløk og chili, og et løft av vår egen Chicken Bone Broth, får du en saus med dybde, fylde og masse smak. Stangselleri og rødløk gir ekstra karakter, mens fersk basilikum og et hint soyasaus gjør retten rund og balansert. Perfekt for en rolig søndagsmiddag – eller når du bare trenger en god tallerken med noe hjemmelaget og ekte.


Slik gjør du

Kok pastaen i godt saltet vann til den er al dente. Sil av vannet, men spar litt av kokevannet.
Varm olivenolje i en stor panne. Stek løk, hvitløk og stangselleri på middels varme i ca. 5 minutter, til det får en lett gyllen farge.
Tilsett plommetomatene med væske. Knus tomatene grovt med en sleiv for å beholde litt struktur.
Hell i Chicken Bone Broth og la det hele småkoke i 10–15 minutter til sausen tykner.
Smak til med chiliflakes, sukker, soyasaus, pepper og eventuelt litt salt.
Vend den ferdigkokte pastaen inn i sausen. Justér eventuelt med litt av pastavannet.
Rør inn frisk basilikum rett før servering.
Server med et dryss nykvernet pepper og litt ekstra olivenolje.