Rødvinssaus med oksekraft

Rødvinssaus med Beef Bone Broth

Slik gjør du

Med vår oksekraft er du ikke langt unna en knallgod rødvinssaus, perfekt til stekt eller grillet rødt kjøtt eller skrei. Du trenger bare 15 minutter, en slant rødvin, en kartong Beef Bone Broth og noen få enkle ingredienser ekstra, så er din hjemmelagde rødvinssaus klar til å nytes. Bon appétit!

DETTE TRENGER DU TIL 4-5 PORSJONER
½ stk løk
1 fedd hvitløk
50 g smør
1 kvast rosmarin
1,5 dl rødvin
2 ts tomatpuré
5 dl Beef Bone Broth
1 ts sukker
Salt og nymalt svart pepper.

SLIK GJØR DU
Bruk gjerne en kjele med litt bred bunn, da går hele steke og innkokingsprosessen fortere.

Finhakk løk og rosmarin, fres dette gyllent i halvparten av smøret i ca. 3 minutter, tilsett tomatpuréen og rødvinen, og la den koke i 2 minutter.

Tilsett oksekraft og kok inn sausen ca 70%. Dette tar ca 8-10 minutter.

Sil sausen gjennom en fin sil over i en liten kjele og press ut all juicen av løken som er igjen i silen.

Kok opp sausen og rør inn resten av smøret, da blir sausen fyldigere og blankere.

Du har nå ca 2,5 dl smaksrik rødvinsaus som passer prefekt til alle typer stekt eller grillet rødt kjøtt og skrei. Smak til med salt, pepper og sukker.