
Sjysaus til sprø ribbe
Slik gjør du
Brun Jevning (100 g smør og 75 g mel)
Ha smør og mel i en kjele og kok på høy varme under rolig omrøring i 10 minutter, til det oppstår en gyllenbrun farge. Sett til side og avkjøl. Til sausen trenger du 50-100 gram av jevningen, avhengig av hvor tykk du ønsker sausen. Prøv deg fram litt etter litt.
Sausen
Hakk grønnsakene i små biter og stek i kjelen til de har fått en fin farge. Hell på en dl hvitvin/eplejuice og kok ned til det halve. Hell på kraften, skru ned varmen og la det småputre i 20 minutter.
Tilsett 2-3 ss brun meljevning og kok opp sausen under omrøring til den tykner. Ønsker du tykkere saus, tilsetter du én og én spiseskje meljevning, under omrøring, til konsistensen er slik du liker den.
Når ribben er klar heller du kraften fra ribbeformen opp i sausen. Sil til slutt sausen over i en ny kjele, la den koke opp og smake til med litt soya som salt og Worcester sauce som smaksforsterker. Nymalt pepper er alltid godt i...
Ser sausen litt ”grov” ut kan du gjerne kjøre den i 30 sekunder med stavmikseren, da blir den blankere og jevnere i konsistensen.
DETTE TRENGER DU TIL CA. 1 L FERDIG SAUS
1 stk gulrot
1 stk løk
1 stk persillerot
1 liter Beef Bone Broth
1 dl hvitvin/eplejuice
3 dl stekesjy fra ribbeformen
60-90 g brun meljevning
50 g Worcester sauce
60 g soyasaus (6 ss)
Svart nymalt pepper