Thai nudelsuppe
En thailandsk nudelsuppe med røtter i gatemat–tradisjon
Laget raskt i varm panne og servert rykende varm.
Kraften får fylde og dybde, og møter kremet varme fra curry og kokos – perfekt på travle hverdager.
Server med sprøtt og friskt på topp for balanse i tekstur, styrke og syre.
Slik gjør du
-
Skjær ut beinet fra overlårene og krydre med salt og pepper på kjøttsiden.
-
Stek lårene med skinnet ned, på middels høy varme i litt olje til skinnet er helt sprøtt før du snur de og steker videre på kjøttsiden til de er ferdigstekt.
-
Ta ut kyllingen og tilsett red curry paste. Fres pasten i et lite minutt før du tilsetter Chicken bone broth, kokosmelk, fiskesaus, honning og lime. Her er det viktig at du smaker til med de tre sistnevnte ettersom red curry kan variere i smak og styrke.
-
La kraften få et oppkok og ha oppi risnudlene, la de småkoke etter tidsanvisning på pakken eller smak på konsitensen underveis.
-
Når nudlene er ferdige, kan du smake til kraften med en siste touch med limesaft, fiskesaus, kraft, curry paste eller kokosmelk.
-
Når nudlene er ferdige, fordeler du kraften i to skåler som toppes med sprøtt kyllinglår i skiver, egg, mais, koriander og til slutt sprøstekt løk.