
Vegansk, glutenfri julesaus
Slik gjør du
Finhakk sjalottløken og fres den i oljen til den er gyllenbrun. Tilsett tomatpuré og fres den sammen med løken i 30 sekunder. Hell på juleøl og solbærsirup, og kok dette i 1 minutt før du heller på grønnsakskraften. Dryss i nellik og legg i appelsinskivene. Kok på lav varme i 10 minutter. Jevne sausen med maisenna og smak til med svart pepper, salt og litt soyasaus.
Ønsker du en friskere saus kan også litt balsamicoeddik være godt i.
Sil sausen og servér rykende varm med hakket persille på toppen.
Prøv også sausen til stekt torsk, til retter med godt ovnsbakte rotgrønnsaker, til svin, kylling, kalkun og kanskje til og med andebryst eller andeconfit.
DETTE TRENGER DU
5 dl Vegetable Broth
1 dl juleøl (glutenfritt)
4 ss olivenolje
2 stk sjalottløk
1 ss tomatpuré
1 dusk rosmarin
1 kvast persille
¼ stk appelsin
2 klyper malk nellik
2 ss solbærsaft
4 ss soyasaus (glutenfri)
2 ss maisenna
1 ss balsamico (valgfritt)